Maison Gaston Chiquet

Broederlijk · Historisch · Heerlijk

Maison Gaston Chiquet

l’hospitalité comme valeur fondamentale

Acht generaties zijn verstreken sinds Nicolas CHIQUET in 1746 zijn eerste wijnstok aanplantte. In 1919 verenigen de broers Fernand en Gaston CHIQUET, geboren en getogen wijnbouwers, zich in het huis CHIQUET Brothers. Zij waren pioniers in de Champagne en behoorden tot de allereerste wijnmakers die het voor die tijd gewaagde initiatief namen om hun druiven te houden, er Champagne van te maken en hun eigen product te verkopen. In 1923 kregen zij hun eerste medaille in PARIJS en vervolgens hun gouden medaille in EPERNAY.

In 1935 scheidt Gaston CHIQUET zich af van zijn broer om zijn eigen merk te creëren. Aan het begin van de jaren 1950, Gaston CHIQUET en zijn zoon Claude uitgebreid het familiedomein in de gebieden van Aÿ en Hautvillers, het brengen van nieuwe blending mogelijkheden. Claude CHIQUET en zijn zonen, Antoine en Nicolas, zorgen op hun beurt voor continuïteit door zich te houden aan de familieregel: “Ons belangrijkste doel is de kwaliteitsnormen van ons erfgoed te handhaven.” Hoewel de technieken verbeterd zijn, blijft de traditie hetzelfde.

In 2003 is het de beurt aan Antoine en Nicolas CHIQUET. Deze broers zorgen voor continuïteit met respect voor de regels van hun voorouders. De technieken verbeteren – de traditie houdt stand

Vandaag, al meer dan 80 jaar, wordt het merk Champagne Gaston Chiquet nog steeds geleid door de familie. De twee broers en de volgende generatie, Marion Chiquet (Antoine’s dochter) werken 23 hectare wijngaarden voornamelijk gelegen in de kostbare omtrek van Dizy, Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ en Hautvillers. De drie druivensoorten die in de Champagne worden gebruikt, worden in de volgende verhoudingen geteeld: Chardonnay 50%, Pinot Meunier 30%, Pinot Noir 20%.

Bekijk meer fantastische champagnes

MEER INFORMATIE