Eigenzinnige opa

Broederliefde

Grand Crus

Uitzonderlijk lekker

31006_Maison_Gaston_Chiquet_04

Maison Gaston Chiquet

l’hospitalité comme valeur fondamentale!

Gesticht in 1746

Acht generaties zijn verstreken sinds Nicolas CHIQUET in 1746 zijn eerste wijnstok aanplantte. In 1919 verenigen de broers Fernand en Gaston CHIQUET, geboren en getogen wijnbouwers, zich in het huis CHIQUET Brothers. Zij waren pioniers in de Champagne en behoorden tot de allereerste wijnmakers die het voor die tijd gewaagde initiatief namen om hun druiven te houden, er Champagne van te maken en hun eigen product te verkopen. In 1923 kregen zij hun eerste medaille in PARIJS en vervolgens hun gouden medaille in EPERNAY.

In 1935 scheidt Gaston CHIQUET zich af van zijn broer om zijn eigen merk te creëren. Aan het begin van de jaren 1950, Gaston CHIQUET en zijn zoon Claude uitgebreid het familiedomein in de gebieden van Aÿ en Hautvillers, het brengen van nieuwe blending mogelijkheden. Claude CHIQUET en zijn zonen, Antoine en Nicolas, zorgen op hun beurt voor continuïteit door zich te houden aan de familieregel: “Ons belangrijkste doel is de kwaliteitsnormen van ons erfgoed te handhaven.” Hoewel de technieken verbeterd zijn, blijft de traditie hetzelfde.

In 2003 is het de beurt aan Antoine en Nicolas CHIQUET. Deze broers zorgen voor continuïteit met respect voor de regels van hun voorouders. De technieken verbeteren – de traditie houdt stand

Vandaag, al meer dan 80 jaar, wordt het merk Champagne Gaston Chiquet nog steeds geleid door de familie. De twee broers en de volgende generatie, Marion Chiquet (Antoine’s dochter) werken 23 hectare wijngaarden voornamelijk gelegen in de kostbare omtrek van Dizy, Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ en Hautvillers. De drie druivensoorten die in de Champagne worden gebruikt, worden in de volgende verhoudingen geteeld: Chardonnay 50%, Pinot Meunier 30%, Pinot Noir 20%.

Tradition Brut – Premier Cru

Een bijzonder aangename kennismaking met de familie Chiquet. Dat is de Tradition Brut – Premier Cru. Een zachte mousse met een neus van gedroogde abrikoos met een vleugje citrus. De Meunier zorgt voor een gebalanceerde fruitige smaak en aromatische afdronk.

31006002_Tradition premier cru_Gaston Chiquet_Bouteille_01

Fruitig & fris

  35% Chardonnay, 40% Meunier, 25% Pinot Noir
  Assemblage 2014-2015
  Botteling 2016
  Dosage 6gr/L
Verkrijgbaar in demi & bouteille

31006007_Blanc de Blancs d'Aÿ grand cru_Gaston Chiquet_Magnum_01

Citrus & bloemen

  100% Chardonnay
  Assemblage 2015
  Botteling 2016
  Dosage 6gr/L
Verkrijgbaar in bouteille & magnum

Blanc de Blancs d’Aÿ grand cru

Wat een geweldige blanc-de-blancs! Vooral in de magnum editie komen de bijzondere smaken volledig tot zijn recht. Een heerlijke mousse en geuren van citrus, witte bloemen en mandarijn. Heerlijk lange afdronk. Een beter aperitief bestaat niet.

OR Millésime 2016 – Premier Cru

Wat een geweldig glas champagne! Een fijne mousse en geuren van gedroogd fruit en honing. Heerlijke aromatische smaken. Een geheel om even tot rust te komen en te genieten van mooie momenten en elkaar.

31006011_OR Millésime premier cru 2010_Gaston Chiquet_Bouteille_01

Vol & rijp

  40% Chardonnay, 60% Pinot Noir
  Assemblage 2010
  Botteling 2011
  Dosage 8gr/L
Verkrijgbaar in bouteille

Bestel de geweldige cuvées van Maison Gaston Chiquet direct hieronder