Sarah_James_01

Save water, drink champagne

unknown

ONZE HUIZEN

Momenteel zijn er in de Champagnestreek 15.800 wijnboeren, waarvan er 4.650 ook zelf champagne maken en 300 champagnehuizen die samen het bruisend goud produceren over 33.705 hectaren. Hieruit hebben wij gekozen voor 4 champagnehuizen waar we intensief mee samenwerken.

Hebben we ze dan alle 4.650 opgezocht? Nee, nog niet… Maar ga eens in een dorpskroegje zitten in het midden van de champagnestreek. Een kroegje is waarschijnlijk gemakkelijk te vinden, want het ligt meestal naast of nabij de kerk. Bestel een biertje in het frans (une pression) en maak een compliment aan de ober. Vraag vervolgens waar de beste champagne van de streek vandaan komt en houdt er rekening mee dat je het volgende uur niets gepland hebt staan.

Zo heb ik de mooiste verhalen gehoord op zoek naar de mooiste huizen die passen bij de filosofie van mijn champagnemoment. Ik ben niet op zoek naar massaproductie, maar naar pure kwaliteit met het hart geproduceerd. Dit omdat voor mij de plop die u hoort, uit het hart moet komen.

Jean Aubry & Fils

Jorez Le-Brun

Philippe Legout

Gaston Chiquet