Beschrijving
Een Duo van de Maison Philippe Legout met twee fantastishe bouteilles
Laat je verrassen door dit prachtige duo van Philippe Legout!
De cuvée Brut (en bouteille) van Philippe Legout is een heerlijk frisse kennismaking met het maison. Met een meerderheid aan jong gerijpte Pinot Noir geeft het ook een heerlijke licht volle afdronk. Een strogele kleur en geuren van framboos en bosbes verleiden je al, voordat je ‘m gaat drinken. De gulle en lichtvolle smaak pakt je helemaal in, waarna je niets anders meer nodig hebt.
De Cuvée Brut Rosé van Philippe Legout is het toonbeeld van kwaliteit van het maison! Schitterende roze kleur voor deze champagne geproduceerd door korte inweking van Pinot Noir. Het is geschikt als aperitief, maar kan ook rood of gegrild vlees begeleiden. Zomerse barbecue gepland? Maak ‘m dan compleet met de Rosé van Philippe Legout.
TERROIR DE CUVÉE
De wijngaarden liggen in het zuiden van de champagnestreek rondom het dorpje Rouvres-les-Vignes, nabij Troyes. Dit deel is “pas” een eeuw onderdeel van het champagne gebied en hier wordt in de regel nog meer geëxperimenteerd. De geologische aard van dit microterroir van de Champagnestreek heeft de wijnbouwers ertoe aangezet de druivenrassen Pinot Noir en Chardonnay te selecteren. Ze gedijen goed doordat ze met hun wortels dit harde gesteente, dat rijk is aan sediment, doorboren en het water opvangen dat nodig is voor de groei van de wijnstok. Het bijzondere van de Côte des Bar is dat zij wordt doorkruist door 5 rivieren, waaronder de Aube en de Seine. Het is dus een heuvellandschap waarvan de zuid/zuidoostelijk gerichte hellingen bij uitstek geschikt zijn voor de aanplant van wijnstokken.
VIGNES
Côtes des Bar
PRESSOIR
De traditionele houten pers (zie foto) is vervangen door een pneumatische pers die zorgt voor een gelijkmatige extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Het familiebedrijf werd in 1900 gesticht door Charles Piot. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. De familie doet nog alles zelf. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen en de terugkeer naar het werk van de bodem. Het gebruik van gecertificeerde bio controle producten stelt hen in staat een gezonde en duurzame wijnbouw te beheersen! Traditioneel worden de cuvées niet geëxporteerd naar het buitenland, maar voor mijnchampagnemoment maakt Régine graag een uitzondering.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.