Beschrijving
STEUN DE BOER CHAMPAGNE – BLANC-DE-NOIRS – JEAN LAURENT
De steun de boer Champagne is een hommage aan (en ondersteuning voor) Jean Laurent! Deze boer in Celles-sûr-Ource heeft in 2024 een dramatische oogst met maar 10% van zijn normale oogst weten te realiseren. Waar de oogst normaal een feest is, was het dit jaar behoorlijk verdrietig. Voor het eerst in 40 (!) jaar was de oogst door weersomstandigheden heel klein. Heel veel regen, waardoor er meeldauw op de planten kwam, en een grote hagelbui toen de druiven net aan het rijpen waren, zijn hier de oorzaak van. Toen ik dit hoorde, was ik twee weken van slag. Ik wilde wat doen en hoop dat jij hieraan wilt meewerken. Ik stuur de cuvée gratis op en alle extra verdiensten van de cuvée gaan rechtstreeks naar Jean. Merci Beaucoup!
De Cuvée is een van de favorieten in de markt en een volle kennismaking met de kennis en kunde van de familie. Een samensmelting van 5 gerijpte oogstjaren zorgen voor een prachtig aroma en viscositeit. De neus is krachtig en expressief met geel fruit en pruimen. Een tijdloze champagne. Wil je kennismaken met de echte smaak van Pinot Noir? Kies dan de blanc-de-noirs van Jean Laurent!
TERROIR DE CUVÉE
Het terroir, Kimmeridgische klei-kalksteen, heeft een wijnbouwgeschiedenis van meer dan 2000 jaar. Hierdoor kunnen ze Champagnes produceren die rijk zijn aan rijpheid. Gelegen in de Côte des Bars, in het zuiden van de Champagne, strekt de wijngaard zich uit over 16 hectare met edele Champagne druivenrassen. De aanplant bestaat voor 70% uit Pinot Noir, 20% uit Chardonnay en 10% uit Pinot Blanc.
VIGNES
Jaarlijks wordt 16 hectare bewerkt en produceren ze complexe blends, van vier tot vijf jaar oogst. De millésimes rijpen bijna tien jaar in de kelder – een bijzonder lange periode, die de knowhow verraadt. Door de druivenrassen afzonderlijk te vinifiëren, produceren ze unieke Bruts, Blancs de Blancs en Blancs de Noirs. De ruime keuze aan oude en zeldzame champagnes is wat deze kelder zo bijzonder maakt.
Duurzame ontwikkeling en hernieuwbare energie vormen een integrerend deel van hun werk. Zo wordt bijvoorbeeld regenwater gerecupereerd voor de wijngaardbehandelingen en voor het wassen van de vloeren. Het bedrijf is zelfvoorzienend in energie dankzij zonnepanelen. Ze beoefenen duurzame landbouw en de Champagne is gecertificeerd zonder glyfosaten of pesticiden.
PRESSOIR
Moderne pneumatische pers die 8.000 kilo tegelijk perst
HISTOIRE DE LA MAISON
De geschiedenis van het Maison Laurent is nauw verbonden met Celles-sur-Ource, een traditioneel dorp in de Côte des Bar, in het zuiden van de Champagnestreek. Het was Athanase Laurent die zich er in 1850 vestigde en begon met de productie van deze champagnewijn, die in die tijd aan de handel werd verkocht. In de loop der decennia hebben generaties de traditionele knowhow van de wijnbereiding doorgegeven.
Vandaag bestendigt Jean Laurent de geest en de stijl van het bedrijf, dat werd opgericht door zijn grootvader, Pierre Laurent, die aan de wieg stond van de eerste champagneketens. In 1952 oriënteerde Raymond Laurent, zijn vader, het domein definitief op de productie van assemblagewijnen die rijk zijn aan aroma’s en finesse. Al een halve eeuw bieden zij hun klanten een selectie van vintage Champagnes die bijna tien jaar in de kelders rijpen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.