Beschrijving
LE BRUN DE PINOT (MILLESIME 2016) – BOUTEILLE – JOREZ-LE BRUN
Deze extra brut cuvée, verrijkt met 5 gram suiker per liter, komt tot uiting met prachtige tonen van citrusvruchten die een stralende frisheid bieden. Exotisch fruit is ook goed aanwezig en gaat samen met geuren van warme brioche en verse boter.
De aanzet in de mond is zeer verfijnd. Het is zowel vol als delicaat.
“Le Brun de Pinot” Blanc de Noirs is een millésime 2016, exclusief samengesteld uit de Pinot Noir-druif afkomstig van de terroirs van Mailly-Champagne (Grand Cru) en Ludes (1er Cru). Deze Blanc de Noirs weerspiegelt de elegantie en charme van de grote wijnen.
TERROIR DE CUVÉE
De velden van de familie liggen verspreid door 4 dorpen. Midden in de Côte des Blancs, Ardre-vallei, de zuidelijke hellingen van Epernay en Montagne de Reims. Sandrine en Denis zijn nauw betrokken bij duurzame wijnbouw en kiezen voor teeltmethoden die de aarde en de planten die erop groeien, respecteren. Een delicate harmonie tussen de bodem, de plant en het klimaat die de wijnstok in staat stelt hen gezonde, rijpe en evenwichtige druiven te schenken, de garantie voor een Champagne van kwaliteit.
Zij hebben besloten deze rijkdom te garanderen door in de Champagne het certificaat van hoge milieuwaarde (HVE) en het certificaat van duurzame wijnbouw te behalen. Deze erkenning vloeit voort uit de Grenelle de l’Environnement en betekent een stap vooruit op het gebied van biodiversiteit, fytosanitaire inputs en bemesting van het terroir.
Deze vrijwillige aanpak is gebaseerd op vier beginselen:
– De instandhouding van de biodiversiteit en de valorisatie van onze terroirs en ons landschap
– De fytosanitaire strategie met haar alternatieve methoden en de traceerbaarheid ervan
– De redenering achter het beheer van de bemesting en de traceerbaarheid ervan
– Verantwoord beheer van water, effluenten, bijproducten en afval
Op zoek naar unieke biologische champagne? Dan is Jorez-le Brun hét huis dat je moet uitproberen!
VIGNES
8.500 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes
PRESSOIR
Nieuwe pneumatische pers én een traditionele houten pers die zorg voor langzame extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Een mooi familiebedrijf en wat een heerlijk stel zijn Sandrine en Denis, de huidige eigenaren! In 2013 de eersten die voor een maison het certificaat Haute Valeur Environnementale (HVE) ontvingen. Het certificaat dat staat voor biologische teelt van de druiven en productie van unieke biologische Champagne! Ik kwam hier voor het eerst op aanraden van een van mijn beste vrienden en wanneer je op bezoek gaat, neemt Sandrine je altijd mee naar de velden. Ze weet uiteraard dat ik ze al vaak gezien heb, maar haar trots is ongeëvenaard en ze wil altijd tonen hoe het erbij ligt. Haar lach en vrolijke noot zijn naast de champagnes de reden om hier te zijn.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.