Beschrijving
MR. CHAMPAGNE BIRTHDAY PAKKET – DUO – BOUTEILLES
Laat je verrassen door de twee prachtige cuvees waar het allemaal mee is begonnen!
De Cuvée Louis Desprez en bouteille van Philippe Legout is mijn absolute favoriet van het maison! Deze brut Champagne die langzaam en langer rijpt in de kelders, bied je een strogele kleur die aangenaam is voor het oog en vooral erg gewaardeerd wordt door kenners om zijn finesse en schittering. De Louis Desprez van Philippe Legout heeft ook mogen schitteren op mijn eigen huwelijk!
De Cuvée Prestige van Jean Aubry et fils is het paradepaardje van het huis. Met een samenstelling van verschillende oogsten en twee druivensoorten en een meerderheid van Pinot Noir die volheid en krachtige aroma’s verenigen, is de Cuvée Prestige een volle wijn met een prachtige bubbel.
TERROIR DE CUVÉE (PHILIPPE LEGOUT)
De wijngaarden liggen in het zuiden van de champagnestreek rondom het dorpje Rouvres-les-Vignes, nabij Troyes. Dit deel is “pas” een eeuw onderdeel van het champagne gebied en hier wordt in de regel nog meer geëxperimenteerd. De geologische aard van dit microterroir van de Champagnestreek heeft de wijnbouwers ertoe aangezet de druivenrassen Pinot Noir en Chardonnay te selecteren. Ze gedijen goed doordat ze met hun wortels dit harde gesteente, dat rijk is aan sediment, doorboren en het water opvangen dat nodig is voor de groei van de wijnstok. Het bijzondere van de Côte des Bar is dat zij wordt doorkruist door 5 rivieren, waaronder de Aube en de Seine. Het is dus een heuvellandschap waarvan de zuid/zuidoostelijk gerichte hellingen bij uitstek geschikt zijn voor de aanplant van wijnstokken.
VIGNES (PHILIPPE LEGOUT)
Côtes des Bar
PRESSOIR (PHILIPPE LEGOUT)
De traditionele houten pers (zie foto) is vervangen door een pneumatische pers die zorgt voor een gelijkmatige extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON (PHILIPPE LEGOUT)
Het familiebedrijf werd in 1900 gesticht door Charles Piot. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. De familie doet nog alles zelf. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen en de terugkeer naar het werk van de bodem. Het gebruik van gecertificeerde bio controle producten stelt hen in staat een gezonde en duurzame wijnbouw te beheersen! Traditioneel worden de cuvées niet geëxporteerd naar het buitenland, maar voor Mijn Champagne Moment maakt Régine graag een uitzondering.
TERROIR DE CUVÉE (JEAN AUBRY ET FILS)
Klei-Kalksteen en zand. Het krijt slaat de zonnewarmte op en straalt deze uit, maximaliseert de afwatering van overtollig water en houdt de luchtvochtigheid in de zomer vast. Het slaat de mineralen op die de druiven hun hoge estergehalte geven.
VIGNES (JEAN AUBRY ET FILS)
De wijngaarden liggen midden in la petite Montagne de Reims, ten noordwesten van de Cité des Sacres. Er staan 8.350 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes.
PRESSOIR (JEAN AUBRY ET FILS)
Traditionele houten pers die zorg voor langzame extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON (JEAN AUBRY ET FILS)
Een mooi familiebedrijf! De stamboom gaat terug tot 1790, maar de naam van het maison is gegeven door Jean, de vader van de huidige eigenaar Gilles. Zijn broer François is ons helaas een aantal jaar geleden ontvallen. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8½ hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. Iedereen heeft hierin zijn “eigen” verantwoordelijkheid, maar bijspringen bij de ander als dit nodig is, is vaste prik. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen geweest. Het paard werd vervangen door de trekker, de houten vaten door roestvrijstalen cuves, maar 1 ding is onveranderd: De liefde voor de wijn en het produceren van de eigen Champagne!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.