Beschrijving
EEN TRIO – 3 BOUTEILLES – Philippe Legout
Een trio champagnes en bouteilles van Philippe Legout om je vingers bij af te likken
BRUT – BOUTEILLE – PHILIPPE LEGOUT
De cuvée Brut (en bouteille) van Philippe Legout is een heerlijk frisse kennismaking met het maison. Met een meerderheid aan jong gerijpte Pinot Noir geeft het ook een heerlijke licht volle afdronk. Een strogele kleur en geuren van framboos en bosbes verleiden je al, voordat je ‘m gaat drinken. De gulle en lichtvolle smaak pakt je helemaal in, waarna je niets anders meer nodig hebt.
CUVÉE BRUT ROSÉ – BOUTEILLE – PHILIPPE LEGOUT
De Cuvée Brut Rosé van Philippe Legout is het toonbeeld van kwaliteit van het maison! Schitterende roze kleur voor deze champagne geproduceerd door korte inweking van Pinot Noir. Het is geschikt als aperitief, maar kan ook rood of gegrild vlees begeleiden. Zomerse barbecue gepland? Maak ‘m dan compleet met de Rosé van Philippe Legout.
CUVÉE ROMAIN – BOUTEILLE – PHILIPPE LEGOUT
De Cuvée Romain (en bouteille) van Philippe Legout is de blanc-de-blancs van het maison! De smaragd gele kleur en de 100% chardonnay druiven verzekeren u van al zijn finesse tijdens uw proeverij. Deze champagne gaat heel goed samen met visgerechten. Bent u een kenner van champagne en wilt u eens een nieuwe BDB ontdekken, dan is de Romain van Philippe Legout een verrassing die u zeker eens moet uitpakken.
TERROIR DE CUVÉE
Klei-Kalksteen en zand. De wijngaarden liggen in het zuiden van de champagnestreek rondom het dorpje Rouvres-les-Vignes, nabij Troyes. Dit deel is “pas” een eeuw onderdeel van het champagne gebied en hier wordt in de regel nog meer geëxperimenteerd.
VIGNES
Côtes des Bar. 8.000 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes.
PRESSOIR
De traditionele houten pers (zie foto) is vervangen door een pneumatische pers die zorgt voor een gelijkmatige extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Het familiebedrijf werd in 1900 gesticht door Charles Piot. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. Alles wordt nog gedaan door de eigen familie. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen en de terugkeer naar het werk van de bodem. Het gebruik van gecertificeerde bio controle producten heeft hen in staat gesteld een gezonde en duurzame wijnbouw te beheersen! Traditioneel worden de cuvées niet geëxporteerd naar het buitenland, maar voor mijnchampagnemoment maakt Régine graag een uitzondering
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.