Biologisch maison Jorez-le Brun

Biologisch

Natuurlijk

Heerlijk

Ongeëvenaarde passie voor de natuur

Sandrine et Denis

Biologisch maison Jorez-le Brun

La passion pour une vie biologique!

Gesticht in 1782

Wat een heerlijk stel zijn Sandrine en Denis (foto)! In 2013 de eersten die voor een maison het certificaat Haute Valeur Environnementale (HVE) ontvingen. Het certificaat dat staat voor biologische teelt van de druiven en productie van biologische Champagne! Ik kwam hier voor het eerst op aanraden van een van mijn beste vrienden en wanneer je op bezoek gaat, neemt Sandrine je altijd mee naar de velden. Ze weet uiteraard dat ik ze al vaak gezien heb, maar haar trots is ongeëvenaard en ze wil altijd tonen hoe het erbij ligt. Haar lach en vrolijke noot zijn naast de champagnes de reden om hier te zijn.

Al sinds 8 generaties is het maison in eigendom van de familie. Men verbouwt de drie bekende druivensoorten op verschillende biologische gronden in de Côte des Blancs, Ardre-vallei, de zuidelijke hellingen van Epernay en Montagne de Reims. Wil jij biologische champagnes kopen? Hieronder vind je het aanbod van mijnchampagnemoment

Bloemig & fris

  45% Chardonnay, 40% Meunier, 15% Pinot Noir
  Assemblage 2014-2015
  Botteling 2016
  Dosage 10 gr/L
Verkrijgbaar in demibouteille & magnum

Brut Rèserve

Complex en toch toegankelijk. In de neus geel fruit en praliné. De smaak is tussen fruit en toast. Waar de aanzet in de mond soepel en rond met licht boterachtige aroma’s is, voert de citroenachtige afdronk het gehemelte mee naar een wereld van tonic. Favoriet van menig sommelier!

Brut Rosé

Een geweldige zalmroze Rosé. De neus opent direct met tonen van rood fruit: aardbei, kers, aalbes, gevolgd door kleine toetsen van hazelnoot. De smaak is fruitig en verrassend. Favoriet van menig zonaanbidder!

Fruitig & fris

  38% Chardonnay, 46% Meunier, 16% Pinot Noir
  Assemblage 2015-2016
  Botteling 2017
  Dosage 10,5 gr/L
Verkrijgbaar in  bouteille & magnum

Munt & fruitig

  100% Chardonnay
  Assemblage 2015-2016
  Botteling 2017
  Dosage 10,04 gr/L
Verkrijgbaar in bouteille

Blanc-de-Blancs

Met een lichtgele kleur met lichtgroene reflecties en een neus van munt, zwarte bes, peer en abrikoos ben je al verkocht, voordat je deze cuvée geproefd hebt. De geuren komen tot leven in je mond en worden afgetopt met een romige sluier. Enige momenten later komt de citrus en mineraliteit. Dan weet je, dit is een bijzonder moment!

Brut Nature

Met een lichtgele kleur en een frisse neus van vanille en geel fruit, verrast deze natuurwijn zonder dosering. Waar bitterheid verwacht wordt, komt het aroma van perzik, abrikoos en citrus naar voren en combineert deze mooi met de smaak van gedroogde druiven. In de afdronk vind je harmonie tussen frisheid en rijpheid.

Karakter & citrus

  70% Chardonnay, 5% Meunier, 25% Pinot Noir
  Assemblage 2013-2014
  Botteling 2015
  Dosage 0 gr/L
Verkrijgbaar in  bouteille

Prestigieus karaktervol

  60% Chardonnay, 22% Meunier, 18% Pinot Noir
  Assemblage 2013-2014
  Botteling 2015
  Dosage 10,6 gr/L
Verkrijgbaar in bouteille

La Jorezienne

Het paradepaardje van Denis! Een mooie gele kleur met een hint van groen. Een neus met lichte toast en exotisch fruit (ananas, mango) wordt gevolgd door licht tabak. De smaak krijgt een verfijnd stempel van de geroosterde aroma’s van citroen en noten. Wat een bijzondere cuvée!

Carton Divers

Het Carton Divers (6 bouteilles) van maison Jorez-le Brun is een fris sprankelende kennismaking met de champagnes van dit maison. De verscheidenheid aan smaken zorgen voor een mooie ontdekkingstocht in de wereld van champagne van Jorez-le Brun. Inclusief gratis sluitdop en verzending!

Alles uitproberen

  Diverse samenstellingen
  Diverse assemblages
  Diverse bottelingen
  Diverse dosages
Verkrijgbaar in  carton

Hieronder zijn alle champagnes van biologisch maison Jorez-le Brun met 1 druk op de knop te bestellen