Maison Philippe Legout

Familie · Passie · Heerlijk

Maison Philippe Legout in Rouvres-les-Vignes

Maison Philippe Legout

Une histoire de famille!

Het familiebedrijf van Philippe en Régine werd in 1900 opgericht door Charles Piot. Van generatie op generatie heeft de familie in de wijnbouw gewerkt. Ze hebben inmiddels 8 hectare wijnstokken en hoogwaardige gereedschappen om een kwaliteitsvol eindproduct te produceren.

Van de oogst van de druiven tot de botteling tot het produceren van champagne, alles gebeurt door de familie  zelf. Er wordt veel belang gehecht aan smaak en het is de kwaliteit van de producten die de reputatie al meer dan een eeuw hoog in het vaandel houdt. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen, de terugkeer naar het bewerken van de grond met krassen. Het gebruik van Biocontrol gecertificeerde producten heeft hen in staat gesteld een gezonde en duurzame wijnbouw te realiseren.

31003001-01

Vol & fruitig

  20% Chardonnay, 10% Meunier, 70% Pinot Noir
  Assemblage 2017-2018
  Botteling 2019
  Dosage 8gr/L
Verkrijgbaar in bouteille

Brut 

Je proeft een rijpe, volle en fruitige champagne. De goudgele kleur verleid je al voordat je de geur en smaak kent. Doordat het merendeel van de assemblage Pinot Noir is, heeft deze champagne een vol en fruitig aroma.

Bekijk meer fantastische champagnes

MEER INFORMATIE