MIJN DOEL: Het vinden van de juiste Champagne voor jouw Moment!

Het waarom achter Mijn Champagne Moment

Mijn Champagne Moment is een initiatief van Joshua Klerks

De liefde voor Champagne gaat terug naar 2010. Op 18 januari heb ik mijn vrouw ten huwelijk gevraagd en een dag later zei ze haar eigen champagne te willen uitzoeken. Dat leek mij een beetje overdreven, maar ik ging toch mee naar een voor mij volstrekt onbekende wereld. Tijdens het eerste weekend en proeverij van verschillende heerlijke cuvées bij een kleine champagneboer in een geïmproviseerde oude keuken werd het al snel duidelijk. Champagne is aan mij besteed! De ontdekkingstocht in de champagnestreek ging verder en steeds kon er wel een reden bedacht worden om weer te gaan. De Champagne die elke keer meegenomen werd naar Nederland, ging vaak sneller op dan geanticipeerd.

Hoewel de “bekendere” champagnehuizen ook bezocht zijn, is dit absoluut niet te vergelijken met de “kleine onbekenden”. De passie en het enthousiasme dat bij deze champagneboeren leeft, wordt elke keer opnieuw ervaren. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en allemaal planten, oogsten en persen ze zelf de druiven en houden ze zich ook nog bezig met verkoop. Meerdere malen stond de champagneboer zijn verhaal te vertellen met de lieslaarzen nog aan en elke keer was de dégustation iets langer dan aanvankelijk gedacht.

Ik ben verliefd geworden! Op de Champagne, de verhalen, maar vooral op de vriendelijke ontvangsten bij de mensen thuis.

Al snel had ik het plan opgevat de beleving naar Nederland te halen. Graag laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van de Champagne, maar daarnaast probeer ik het enthousiasme dat de champagneboeren zo typeert, over te brengen. Het verhaal achter de Champagne is waar het mede om gaat. Champagne is geen zaak van “bekende” naam. Het gaat om smaak, verhaal en bovenal: Beleving!

à votre santé,

Joshua Klerks