SABREREN & SABELS

Alles over sabreren!

Wil jij een champagne sabel kopen? Kies hieronder het zwaard dat bij jou past

  Persoonlijk advies

  Exclusieve verse Champagnes

Gratis verzending vanaf € 150,-

Voor 16.00 u besteld, zelfde dag verzonden

Sabreren

De vetste manier om een fles champagne te openen, is natuurlijk sabreren. Als je denkt dat de plop van de kurk al een feeststemming geeft, “sla” dan maar eens een fles. Iedereen zal onder de indruk zijn!

Het filmpje is de eerste fles die ik mocht “slaan”. Die ging dus nog in tweeën. Inmiddels ben ik vele flessen verder en leer ik jou ook graag de kunst van het sabreren. Alle mogelijkheden staan hieronder beschreven en tevens zie je welke gave zwaarden je ook via mij kan bestellen. Een mooier cadeau is er niet, geloof me.

Enjoy the good life!

Joshua

Geschiedenis van sabreren

De traditionele praktijk van het toosten op champagne gaat terug tot de cavalerieregimenten van vele legers in de wereld, te beginnen met de beroemde Huzaren van de Napoleontische Garde.

Bij hun terugkeer uit de strijd zouden de officieren van deze glorieuze centauren de champagne sabreren als een levendig eerbetoon aan de overwinning, de kracht, de viriliteit en de dames… Zo openden zij de flessen met een spectaculair en meesterlijk gebaar. Met de achterkant van het mes, knalden ze de kurk eraf.

Tegenwoordig roept het sabreren van champagne op dezelfde manier de heldere uniformen, de plechtige feestelijkheden en de poederige roes op van de grote bals waar elegantie, pracht en praal en onuitsprekelijke feestvreugde het leven verfraaien met lichte muziek.

Sabreercursus

Wilde jij altijd al leren hoe je een fles nu goed sabreert? Goed nieuws! Ik help je graag.

Nadat ik mijn eerste fles “geslagen” had, wist ik al dat dit perfect ging aansluiten bij mijn passie voor champagne. Tijdens mijn proeverijen vertel ik dan ook altijd hoe je normaal een fles moet openen, maar sinds ik het zwaard ter handen genomen heb, kan ik het niet laten dit ook te tonen.

Je begrijpt, iedereen wil dan ook een keer. Sabreren is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je moet doen. Ik kom dan ook graag naar je toe om een cursus te geven. De flessen die je mag gaan slaan, zitten bij de prijs inbegrepen.

Ben jij de volgende sabreur van Nederland? Maak dan snel een afspraak
Wil jij een champagne sabel kopen? Bel me dan voor advies

  De sabels verkrijgbaar bij Mijnchampagnemoment

  Chique et Traditionel

  Duits staal
  L 710 mm G 1150 gram
  Carbonstaal en 22 karaat verguld brons
  Verkrijgbaar los en in combinatie met een prachtige kist

  Solingen Chevalier Sabel (Briquet)

  Traditioneler dan dit sabel wordt het niet. Gebruikt door sommeliers en sabreurs in Frankrijk en de rest van de wereld. De overlevering zegt dat dit het sabel was dat de Huzaren van Napoléon bij zich hadden en waarmee men in 1812 al champagnes “sloeg”.

  Pradel

  Een mooi instap sabreer zwaard om kijken of sabreren wat voor je is. Vooral in combinatie met een mooie champagne en twee glazen een super cadeau, waarmee je zeker indruk gaat maken.

  Simplicité et Impression

  Geïmporteerd staal
  L mm G gram
  Staal en hout
  Verkrijgbaar los en in bijzonder mooie geschenkverpakkingen