Beschrijving
BLANC-DE-BLANCS MILLÈSIME 2006
De cuvée Blanc-de-Blancs millèsime 2006 van Jean Laurent is uniek in zijn soort. Gemaakt van 100% Chardonnay en slechts één oogstjaar met een rijping van tien jaar. De kleur is prachtig strogeel. Stromen van belletjes stijgen op met finesse en persistentie. Ook de neus is vol finesse. Tonen van gekonfijte citrusvruchten worden gecombineerd met hints van honing, was en viennoiserie. Na het aan de lucht brengen van de wijn tonen van boter door. De aanzet in de mond is fris met tonen van citrusvruchten en wit fruit, terwijl de afdronk uitstekend is. Het is een heerlijke Champagne voor een apéritief, die ook bij visgerechten kan worden geserveerd. Ben je een echte liefhebber? Kies dan de Blanc-de-Blancs millèsime 2006 van Jean Laurent!
TERROIR DE CUVÉE
Het terroir, Kimmeridgische klei-kalksteen, heeft een wijnbouwgeschiedenis van meer dan 2000 jaar. Hierdoor kunnen ze Champagnes produceren die rijk zijn aan rijpheid. Gelegen in de Côte des Bars, in het zuiden van de Champagne, strekt de wijngaard zich uit over 16 hectare met edele Champagne druivenrassen. De aanplant bestaat voor 70% uit Pinot Noir, 20% uit Chardonnay en 10% uit Pinot Blanc.
VIGNES
Jaarlijks wordt 16 hectare bewerkt en produceren ze complexe blends, van vier tot vijf jaar oogst. De millésimes rijpen bijna tien jaar in de kelder – een bijzonder lange periode, die de knowhow verraadt. Door de druivenrassen afzonderlijk te vinifiëren, produceren ze unieke Bruts, Blancs de Blancs en Blancs de Noirs. De ruime keuze aan oude en zeldzame champagnes is wat deze kelder zo bijzonder maakt.
Duurzame ontwikkeling en hernieuwbare energie vormen een integrerend deel van hun werk. Zo wordt bijvoorbeeld regenwater gerecupereerd voor de wijngaardbehandelingen en voor het wassen van de vloeren. Het bedrijf is zelfvoorzienend in energie dankzij zonnepanelen. Ze beoefenen duurzame landbouw en de Champagne is gecertificeerd zonder glyfosaten of pesticiden.
PRESSOIR
Moderne pneumatische pers.
HISTOIRE DE LA MAISON
De geschiedenis van het Maison Laurent is nauw verbonden met Celles-sur-Ource, een traditioneel dorp in de Côte des Bar, in het zuiden van de Champagnestreek. Het was Athanase Laurent die zich er in 1850 vestigde en begon met de productie van deze champagnewijn, die in die tijd aan de handel werd verkocht. In de loop der decennia hebben generaties de traditionele knowhow van de wijnbereiding doorgegeven.
Vandaag bestendigt Jean Laurent de geest en de stijl van het bedrijf, dat werd opgericht door zijn grootvader, Pierre Laurent, die aan de wieg stond van de eerste champagneketens. In 1952 oriënteerde Raymond Laurent, zijn vader, het domein definitief op de productie van assemblagewijnen die rijk zijn aan aroma’s en finesse. Al een halve eeuw bieden zij hun klanten een selectie van vintage Champagnes die bijna tien jaar in de kelders rijpen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.