Beoordeel ons op google

Blanc-de-Noirs Millèsime 2006 (Bouteille)

Blanc-de-Noirs Millèsime 2006 (Bouteille)

 69.95 (incl BTW/VAT)

BLANC-DE-NOIRS MILLÈSIME 2006 – BOUTEILLE (0.75L) 

Pinot Noir 100%

De Millésime Blanc-de-Noirs 2006 wordt gemaakt van slechts één oogstjaar en rijpt tien jaar. De kleur is goudkleurig, met een mooie bruis en zeer fijne belletjes.

MOMENT DU DÉGUSTATION
Deze gerijpte Champagne kan worden geserveerd als aperitief, maar ook tijdens een maaltijd.

Uitverkocht

Beschrijving

BLANC-DE-NOIRS MILLÈSIME 2006
De cuvée Blanc-de-Noirs millèsime 2006 van Jean Laurent is uniek in zijn soort. Gemaakt van 100% Pinot Noir en slechts één oogstjaar met een rijping van tien jaar. De kleur is goudkleurig, met een mooie bruis en zeer fijne belletjes. De neus is fijn en complex. Men vindt er tonen van marsepein, kweeperenpasta, acaciahoning en mirabelle pruimenjam. In de mond is er de vinositeit van Pinot Noir. De dosering, pertinent en opzettelijk laag, onthult tonen van verse pruimen, compote en kweeperengelei. Deze gerijpte Champagne kan worden geserveerd als aperitief, maar ook tijdens een maaltijd. Ben je een echte liefhebber? Kies dan de Blanc-de-Noirs millèsime 2006 van Jean Laurent!

TERROIR DE CUVÉE
Het terroir, Kimmeridgische klei-kalksteen, heeft een wijnbouwgeschiedenis van meer dan 2000 jaar. Hierdoor kunnen ze Champagnes produceren die rijk zijn aan rijpheid. Gelegen in de Côte des Bars, in het zuiden van de Champagne, strekt de wijngaard zich uit over 16 hectare met edele Champagne druivenrassen. De aanplant bestaat voor 70% uit Pinot Noir, 20% uit Chardonnay en 10% uit Pinot Blanc.

VIGNES
Jaarlijks wordt 16 hectare bewerkt en produceren ze complexe blends, van vier tot vijf jaar oogst. De millésimes rijpen bijna tien jaar in de kelder – een bijzonder lange periode, die de knowhow verraadt. Door de druivenrassen afzonderlijk te vinifiëren, produceren ze unieke Bruts, Blancs de Blancs en Blancs de Noirs. De ruime keuze aan oude en zeldzame champagnes is wat deze kelder zo bijzonder maakt.

Duurzame ontwikkeling en hernieuwbare energie vormen een integrerend deel van hun werk. Zo wordt bijvoorbeeld regenwater gerecupereerd voor de wijngaardbehandelingen en voor het wassen van de vloeren. Het bedrijf is zelfvoorzienend in energie dankzij zonnepanelen. Ze beoefenen duurzame landbouw en de Champagne is gecertificeerd zonder glyfosaten of pesticiden.

PRESSOIR
Moderne pneumatische pers.

HISTOIRE DE LA MAISON
De geschiedenis van het Maison Laurent is nauw verbonden met Celles-sur-Ource, een traditioneel dorp in de Côte des Bar, in het zuiden van de Champagnestreek. Het was Athanase Laurent die zich er in 1850 vestigde en begon met de productie van deze champagnewijn, die in die tijd aan de handel werd verkocht. In de loop der decennia hebben generaties de traditionele knowhow van de wijnbereiding doorgegeven.

Vandaag bestendigt Jean Laurent de geest en de stijl van het bedrijf, dat werd opgericht door zijn grootvader, Pierre Laurent, die aan de wieg stond van de eerste champagneketens. In 1952 oriënteerde Raymond Laurent, zijn vader, het domein definitief op de productie van assemblagewijnen die rijk zijn aan aroma’s en finesse. Al een halve eeuw bieden zij hun klanten een selectie van vintage Champagnes die bijna tien jaar in de kelders rijpen.

Extra informatie

Gewicht 1.610 kg
Afmetingen 90 × 90 × 330 mm
maison

volume

botteljaar

alcoholpercentage

druivensoorten

oogstgebied

oogstjaar

website

mcm medaille

classificatie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Blanc-de-Noirs Millèsime 2006 (Bouteille)” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Connect
Follow Joshua on LinkedIn

Bedrijfsgegevens
Noord Brabantlaan 303
5657 GB EINDHOVEN
Joshua@mijnchampagnemoment.nl
+31-6-53936578
KVK 6904.5488
BTW NL001.763.272.B.19
DOUANE NL007.400.301.69
BANK NL 33 KNAB 0256 4454 86
preloader

Champagnekist