Beschrijving
LA JOREZIENNE (BIOLOGISCH) – BOUTEILLE – JOREZ-LE BRUN
De Jorezienne van Jorez-le Brun is een unieke biologische champagne van Mijnchampagnemoment. Deze cuvée, verrijkt met 10,6 gram suiker per liter, heeft een gele kleur met lichtgroene accenten. De neus is subtiel getoast, een expressie van vooral Chardonnay, met tonen van exotisch fruit (ananas), geel fruit en lichte tabak. In de mond drukken de geroosterde smaken een geraffineerd stempel op deze fijne wijn, waarvan de rechtlijnige afdronk wordt versterkt door de citroentonen. La Jorezienne van Jorez-le Brun een fantastische champagne!
TERROIR DE CUVÉE
De velden van de familie liggen verspreid door 4 dorpen. Midden in de Côte des Blancs, Ardre-vallei, de zuidelijke hellingen van Epernay en Montagne de Reims. Sandrine en Denis zijn nauw betrokken bij duurzame wijnbouw en kiezen voor teeltmethoden die de aarde en de planten die erop groeien, respecteren. Een delicate harmonie tussen de bodem, de plant en het klimaat die de wijnstok in staat stelt hen gezonde, rijpe en evenwichtige druiven te schenken, de garantie voor een Champagne van kwaliteit.
Zij hebben besloten deze rijkdom te garanderen door in de Champagne het certificaat van hoge milieuwaarde (HVE) en het certificaat van duurzame wijnbouw te behalen. Deze erkenning vloeit voort uit de Grenelle de l’Environnement en betekent een stap vooruit op het gebied van biodiversiteit, fytosanitaire inputs en bemesting van het terroir.
Deze vrijwillige aanpak is gebaseerd op vier beginselen:
– De instandhouding van de biodiversiteit en de valorisatie van onze terroirs en ons landschap
– De fytosanitaire strategie met haar alternatieve methoden en de traceerbaarheid ervan
– De redenering achter het beheer van de bemesting en de traceerbaarheid ervan
– Verantwoord beheer van water, effluenten, bijproducten en afval
Op zoek naar unieke biologische champagne? Dan is Jorez-le Brun hét huis dat je moet uitproberen!
VIGNES
8.500 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes
PRESSOIR
Nieuwe pneumatische pers én een traditionele houten pers die zorg voor langzame extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Een mooi familiebedrijf en wat een heerlijk stel zijn Sandrine en Denis, de huidige eigenaren! In 2013 de eersten die voor een maison het certificaat Haute Valeur Environnementale (HVE) ontvingen. Het certificaat dat staat voor biologische teelt van de druiven en productie van unieke biologische Champagne! Ik kwam hier voor het eerst op aanraden van een van mijn beste vrienden en wanneer je op bezoek gaat, neemt Sandrine je altijd mee naar de velden. Ze weet uiteraard dat ik ze al vaak gezien heb, maar haar trots is ongeëvenaard en ze wil altijd tonen hoe het erbij ligt. Haar lach en vrolijke noot zijn naast de champagnes de reden om hier te zijn.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.