Beschrijving
TERROIR DE CUVÉE
Wijngaarden rond de dorpen Hautvillers, Dizy en Mareuil-sur-Aÿ. Klei en kalksteen op belemnita quadrata krijt. Dit krijt slaat de zonnewarmte op en straalt deze uit, maximaliseert de afwatering van overtollig water en houdt de luchtvochtigheid in de zomer vast. Het slaat de opdrachtgever op mineralen die de druiven hun hoge estergehalte geven.
VIGNES
Gemiddelde leeftijd: 25 jaar. 8.300 tot 10.000 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Cordon de Royat” methodes.
PRESSOIR
Pneumatische pers die zorg voor gelijkmatige extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Sinds Nicolas CHIQUET in 1746 zijn eerste wijnstok plantte, zijn er acht generaties verstreken. In 1919 kwamen de broers Fernand en Gaston CHIQUET – geboren en getogen wijnmakers – samen om hun huis, CHIQUET Brothers, op te richten. Zij waren pioniers in de Champagne en behoorden tot de allereerste wijnmakers die het initiatief namen om hun druiven te bewaren, er Champagne van te maken en hun eigen product te verkopen. In 1923 kregen ze hun eerste medaille in PARIJS, daarna hun gouden medaille in EPERNAY.
Vandaag de dag, al meer dan 80 jaar, wordt het merk Champagne Gaston Chiquet nog steeds geleid door de familie. De twee broers en de volgende generatie, Marion Chiquet (de dochter van Antoine) werken 23 hectare aan wijngaarden die voornamelijk in de kostbare omtrek van Dizy, Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ en Hautvillers liggen. De drie druivensoorten die in de Champagne worden gebruikt, worden in de volgende verhoudingen verbouwd: Chardonnay 50%, Pinot Meunier 30%, Pinot noir 20%.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.