Beschrijving
CUVÉE LOUIS DESPREZ – MAGNUM – PHILIPPE LEGOUT
De Cuvée Louis Desprez (en magnum) van Philippe Legout is mijn absolute favoriet van het maison! Deze brut Champagne die langzaam en langer rijpt in de kelders, bied je een strogele kleur die aangenaam is voor het oog en vooral erg gewaardeerd wordt door kenners om zijn finesse en schittering. Naar geheim recept van een van de dorpsbewoners is dit een waanzinnige champagne.
TERROIR DE CUVÉE
Klei-Kalksteen en zand. De wijngaarden liggen in het zuiden van de champagnestreek rondom het dorpje Rouvres-les-Vignes, nabij Troyes. Dit deel is “pas” een eeuw onderdeel van het champagne gebied en hier wordt in de regel nog meer geëxperimenteerd.
VIGNES
Côtes des Bar. 8.000 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes.
PRESSOIR
De traditionele houten pers (zie foto) is vervangen door een pneumatische pers die zorgt voor een gelijkmatige extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Het familiebedrijf werd in 1900 gesticht door Charles Piot. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. Alles wordt nog gedaan door de eigen familie. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen en de terugkeer naar het werk van de bodem. Het gebruik van gecertificeerde bio controle producten heeft hen in staat gesteld een gezonde en duurzame wijnbouw te beheersen! Traditioneel worden de cuvées niet geëxporteerd naar het buitenland, maar voor mijnchampagnemoment maakt Régine graag een uitzondering.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.