Beoordeel ons op google

Ratafia (bouteille)

Ratafia (bouteille)

 35.00 (incl BTW/VAT)

RATAFIA – PHILIPPE LEGOUT – BOUTEILLE (0.700L)

🍇 Druivenmost en alcohol

⭐ Nog niet beoordeeld op Vivino

Let op! Dit is geen champagne, maar een overheerlijk bijproduct dat wordt geproduceerd door champagneboeren. Tijdens de oogst worden de champagnedruiven 3x geperst. Van de eerste en de tweede persing mag champagne gemaakt worden. De derde persing bevat echter ook heerlijke druiven tonen en om die reden hebben de boeren bedacht hier iets moois mee te doen. Dat is ze heel goed gelukt.

Qua drankje laat het zich het best vergelijken met Port al heeft het niet de volle rijping. Door het gebruik van neutrale alcohol, worden de heerlijke smaken van de druiven behouden en wordt het fermentatieproces gestopt. Hierdoor blijven er ook meer suikers over, dus heb je een zoet drankje.

MOMENT DU DÉGUSTATION

Aperitief likeur die de Fransen voor de maaltijd drinken, maar mijn schoonmoeder ook erg lekker vindt bij de koffie. Warm of koud te drinken.

À votre santé!

10 op voorraad (kan nabesteld worden)

Artikelnummer: 31003050 Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

RATAFIA – BOUTEILLE – PHILIPPE LEGOUT

De Ratafia van Philippe Legout is een ode aan de champagnedruif. In de Côte des Bars en zo ook bij Philippe Legout, wordt veel gewerkt met Pinot Noir. Deze vormt dan ook de basis van deze Ratafia en in combinatie met de toegevoegde alcohol, is dit een prachtige drank voor bij de koffie

TERROIR DE CUVÉE

De wijngaarden liggen in het zuiden van de champagnestreek rondom het dorpje Rouvres-les-Vignes, nabij Troyes. Dit deel is “pas” een eeuw onderdeel van het champagne gebied en hier wordt in de regel nog meer geëxperimenteerd. De geologische aard van dit microterroir van de Champagnestreek heeft de wijnbouwers ertoe aangezet de druivenrassen Pinot Noir en Chardonnay te selecteren. Ze gedijen goed doordat ze met hun wortels dit harde gesteente, dat rijk is aan sediment, doorboren en het water opvangen dat nodig is voor de groei van de wijnstok. Het bijzondere van de Côte des Bar is dat zij wordt doorkruist door 5 rivieren, waaronder de Aube en de Seine. Het is dus een heuvellandschap waarvan de zuid/zuidoostelijk gerichte hellingen bij uitstek geschikt zijn voor de aanplant van wijnstokken.

VIGNES

Côtes des Bar

PRESSOIR

De traditionele houten pers (zie foto) is vervangen door een pneumatische pers die zorgt voor een gelijkmatige extractie van het druivensap.

HISTOIRE DE LA MAISON

Het familiebedrijf werd in 1900 gesticht door Charles Piot. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. De familie doet nog alles zelf. De wijngaard is geëvolueerd met een natuurlijke begrazing van de percelen en de terugkeer naar het werk van de bodem. Het gebruik van gecertificeerde bio controle producten stelt hen in staat een gezonde en duurzame wijnbouw te beheersen! Traditioneel worden de cuvées niet geëxporteerd naar het buitenland, maar voor mijnchampagnemoment maakt Régine graag een uitzondering.

Extra informatie

Gewicht 1.25 kg
maison

volume

alcoholpercentage

oogstgebied

website

mcm medaille

productverdeling

druivensoorten

, ,

smaakprofiel

vivino score

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ratafia (bouteille)” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Connect
Follow Joshua on LinkedIn

Bedrijfsgegevens
Noord Brabantlaan 303
5657 GB EINDHOVEN
Joshua@mijnchampagnemoment.nl
+31-6-53936578
KVK 6904.5488
BTW NL001.763.272.B.19
DOUANE NL007.400.301.69
BANK NL 33 KNAB 0256 4454 86
preloader

Champagnekist