Beschrijving
WISSELCUVÉE – HISTOIRE DE FÛTS – ALAIN BERNARD – BOUTEILLE (0.750L)
Wat een prachtige champagne van Alain Bernard om de wisselcuvée van Mijn Champagne Moment te introduceren. Toen ik deze op een andere locatie proefde, wist ik dat ik bij deze familie langs wilde gaan. De druiven komen van één perceel in Dizy, Premier Cru, “les Moques Bouteilles”. Uitsluitend gemaakt van de Cuvée (eerste sap van de pers), zonder malolactische gisting en 60 maanden gerijpt op de droesem, waarvan 10 maanden in demi-muid (600-liter vaten).
Brut Nature – geen dosering.
In de neus vind je witte bloemen, citrusfruit, rokerige tonen en een heerlijke frisheid. Daarna is hij krachtig en bruisend in de mond. Ondanks zijn jeugdigheid ontzetten volle body. Een champagne voor de liefhebber
TERROIR DE CUVÉE
De wijngaarden van het Champagnehuis Alain Bernard liggen uitsluitend op de historische hellingen: Dizy, Hautvillers en Cumières in Premier Cru en Aÿ in Grand Cru. Deze hellingen waren al lang voor het ontstaan van de Champagne beplant met wijnstokken. Hier werden elegante stille wijnen geproduceerd die zeer gewaardeerd werden door het Franse en Engelse hof.
VIGNES
8.500 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes
PRESSOIR
Nieuwe pneumatische pers én een traditionele houten pers die zorg voor langzame extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
De familie Bernard komt uit Hautvillers en zijn voorouders zijn wijnbouwers sinds de zeventiende eeuw, zo niet eerder. Grootvader Arthur, geboren in 1912, stichtte het champagnehuis in Dizy. De eerste taak als wijnbouwers is het cultiveren van de wijnstokken om Champagne te maken. Constante zorg om de beste terroirs te verwerven (alleen Premiers en Grands Crus), de beste planten te selecteren en de bodem zo natuurlijk mogelijk te bewerken (grassen, ploegen, humus toevoegen, de bodem te paard bewerken, enz.) optimaliseert de kwaliteit van onze uitsluitend met de hand geplukte druiven. De wijngaarden liggen in verschillende gemeenten: Aÿ (Grand Cru), Dizy, Hautvillers en Cumières (Premiers Crus). Hierdoor kunnen ze druiven oogsten van uitzonderlijke kwaliteit, die hun wijnen een onvergelijkbare finesse en aroma geven. Na een langzame persing kiezen ze alleen de cuvée (eerste persing) om verder te gaan met een eerste gisting in roestvrijstalen vaten of in eikenhouten vaten. De tweede gisting vindt plaats op fles. Ze worden minstens drie jaar op de droesem bewaard in onze oude, met de hand gegraven kelders.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.