Beschrijving
CUVÉE COEUR DE PINOTS – BOUTEILLE – JOSEPH DESRUETS
De Cuvée Coeur de Pinots van Joseph Desruets is een Champagne waar ik enorm van geniet. 100% blauwe druiven zorgen ervoor dat de zuren bijna niet aanwezig zijn en de volheid van de cuvée volledig tot zijn recht komt. De eerste botteling vond plaats in 2015 en de wijn bleef nog 4 jaar in de kelder voordat hij werd aangeboden aan de grootste kenners. De zuiverste uitdrukking van mineraliteit gesublimeerd door de complexiteit en volheid verleend door de tijd vertegenwoordigen de geest van het Huis Desruets, een combinatie van moderniteit en traditie. Op deze manier biedt de wijn een unieke emotie die evolueert en zich ontvouwt door aroma’s die voortdurend vernieuwd worden tijdens het proeven. De kleur is prachtig amberroze “patrijzenoog”. In het glas een elegante gisting, regelmatig maar ook met een zeldzame finesse. De eerste neus is krachtig en ongewoon, met hints van steenfruit. Royaal, met discrete hints van kiezelsteen. Rijk en fruitig in de mond, met tonen van peer, perzik en aalbes, acaciahoning en lindebloesem. De afdronk is mineraal, lang en aanhoudend.
TERROIR DE CUVÉE
Klei-Kalksteen en zand. De wijngaarden liggen midden in Hautvilliers. Het krijt slaat de zonnewarmte op en straalt deze uit, maximaliseert de afwatering van overtollig water en houdt de luchtvochtigheid in de zomer vast. Het slaat de mineralen op die de druiven hun hoge estergehalte geven.
VIGNES
4.500 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes
PRESSOIR
De OUDSTE nog werkende pers in Champagne! Als symbool van een eeuw knowhow die uniek is in de Champagne, wordt elke cuvée rigoureus geperst in de eiken pers van de familie “Darcq Flamain” uit 1888. Dit is de vrucht van een lang proces dat de champagnes van Joseph Desruets hun subtiliteit en zeldzaamheid geeft: een natuurlijke, subtiele oxygenatie die de aroma’s accentueert en ronde, krachtige wijnen oplevert.
HISTOIRE DE LA MAISON
Een mooi familiebedrijf! De stamboom gaat terug tot 1888, waar de basis voor de naam Joseph Desruets van het maison is gegeven. Van generatie op generatie verfijnt het Huis zijn voorouderlijke expertise om wijnen te verkrijgen met karakters en smaken die resulteren in een unieke champagne. Vandaag zijn Matthias en Thomas Kim Eun Desruets de zesde generatie die de traditie in ere houdt. Geboren in Seoul en geadopteerd door François Desruets, hebben zij hun opleiding in de kunst van wijnstok en wijn gekregen in het Lycée Viticole de la Champagne, en in de familiekelder. Momenteel wordt door het gezin jaarlijks 2 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten.
MON PAYS – SUZANNE DESRUETS
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.