Beschrijving
RATAFIA â BOUTEILLE â JEAN AUBRY & FILS
De Ratafia van Jean Aubry & fils is een ode aan de champagnedruif. In de Montagne de Reims en zo ook bij Jean Aubry, wordt veel gewerkt met Meunier. Deze vormt dan ook de basis van deze Ratafia en in combinatie met de toegevoegde alcohol, is dit een prachtige drank voor bij de koffie
TERROIR DE CUVĂE
Klei-Kalksteen en zand. Het krijt slaat de zonnewarmte op en straalt deze uit, maximaliseert de afwatering van overtollig water en houdt de luchtvochtigheid in de zomer vast. Het slaat de mineralen op die de druiven hun hoge estergehalte geven.
VIGNES
De wijngaarden liggen midden in la petite Montagne de Reims, ten noordwesten van de CitĂ© des Sacres. Er staan 8.350 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens âChablisâ en âGuyotâ methodes.
PRESSOIR
Traditionele houten pers die zorg voor langzame extractie van het druivensap.
HISTOIRE DE LA MAISON
Een mooi familiebedrijf! De stamboom gaat terug tot 1790, maar de naam van het maison is gegeven door Jean, de vader van de huidige eigenaar Gilles. Zijn broer François is ons helaas een aantal jaar geleden ontvallen. Momenteel wordt door de familie jaarlijks 8Âœ hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten. Iedereen heeft hierin zijn âeigenâ verantwoordelijkheid, maar bijspringen bij de ander als dit nodig is, is vaste prik. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen geweest. Het paard werd vervangen door de trekker, de houten vaten door roestvrijstalen cuves, maar 1 ding is onveranderd: De liefde voor de wijn en het produceren van de eigen Champagne!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.