Beschrijving
JOSHUA’S FAVOURITES – 4 BOUTEILLES – JOSEPH DESRUETS
CUVÉE SIGNATURE – BOUTEILLE – JOSEPH DESRUETS
De Cuvée Signature en bouteille van Joseph Desruets kenmerkt zich doorklassieke smaken en een prachtige beleving. De persoonlijke Signature van champagnemaker Matthias Desruets in een fles. De kleur is goudkleurig, helder en briljant. In het glas een regelmatige gisting, een stoet van fijne belletjes. De neus is precies en expressief, rijk aan geuren uit de boomgaard, van rijpe appels tot de zoetheid van honing. Het gehemelte is vol en gul, met aroma’s van gestoofde appels en bladerdeeg. De afdronk is zoet en fruitig
CUVÉE NATURE – BOUTEILLE – JOSEPH DESRUETS
De Cuvée Nature en bouteille van Joseph Desruets kenmerkt zich nieuwe ontwikkelingen en een bijzondere beleving. De Cuvée Nature is een zero dosage champagne, geen toegevoegde suikers dus. De kleur van deze cuvée is strogoud, helder en briljant. In het glas een fijne, regelmatige bruis en een stoet van fijne belletjes. De neus is rijk, met tonen van rijp fruit gevolgd door gulzige, briocheachtige aroma’s die doen denken aan fijn gebak. Het gehemelte is fris en levendig, met toetsen van abrikoos, perzik en gekonfijte peer. De afdronk is lang en delicaat
CUVÉE COEUR DE PINOTS – BOUTEILLE – JOSEPH DESRUETS
De Cuvée Coeur de Pinots van Joseph Desruets is een Champagne waar ik enorm van geniet. 100% blauwe druiven zorgen ervoor dat de zuren bijna niet aanwezig zijn en de volheid van de cuvée volledig tot zijn recht komt. De eerste botteling vond plaats in 2015 en de wijn bleef nog 4 jaar in de kelder voordat hij werd aangeboden aan de grootste kenners. De zuiverste uitdrukking van mineraliteit gesublimeerd door de complexiteit en volheid verleend door de tijd vertegenwoordigen de geest van het Huis Desruets, een combinatie van moderniteit en traditie. Op deze manier biedt de wijn een unieke emotie die evolueert en zich ontvouwt door aroma’s die voortdurend vernieuwd worden tijdens het proeven. De kleur is prachtig amberroze “patrijzenoog”. In het glas een elegante gisting, regelmatig maar ook met een zeldzame finesse. De eerste neus is krachtig en ongewoon, met hints van steenfruit. Royaal, met discrete hints van kiezelsteen. Rijk en fruitig in de mond, met tonen van peer, perzik en aalbes, acaciahoning en lindebloesem. De afdronk is mineraal, lang en aanhoudend
CUVÉE IV – BOUTEILLE – JOSEPH DESRUETS
De Cuvée IV van Joseph Desruets is weer een exclusieve, bijzondere Champagne. Ieder jaar wordt een nieuwe editie gemaakt met op eikenhout gerijpte Chardonnay. Slechts 1.500 flessen worden ervan gemaakt en wij mogen er 250 naar Nederland halen. In 2021 is door een onafhankelijk proefpanel in Nederland de vorige editie van deze champagne bekroond met 3 negens en 2 tienen. Hierdoor is het een niet vergelijkbare top champagne!
Een diepe, intense gouden kleur met in het glas een fijne, regelmatige en dynamische bruis. In de mond is de ultieme uitdrukking van het terroir van Hautvillers: een subtiel evenwicht tussen pinot noir en chardonnay. Het gehemelte heeft een elegante, ronde aanzet en ontvouwt dan zijn zijdezachte toets, gedragen door een zekere ziltheid en een vleugje mineraliteit. Intense toetsen van gekonfijt citrusfruit, geel fruit en geroosterde amandel in de neus . De afdronk is heerlijk fris, met licht rokerige aroma’s die de dynamische, gebeitelde complexiteit geven die typisch is voor de Desruets-stijl.
TERROIR DE CUVÉE
Klei-Kalksteen en zand. De wijngaarden liggen midden in Hautvilliers. Het krijt slaat de zonnewarmte op en straalt deze uit, maximaliseert de afwatering van overtollig water en houdt de luchtvochtigheid in de zomer vast. Het slaat de mineralen op die de druiven hun hoge estergehalte geven
VIGNES
4.500 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes
PRESSOIR
De OUDSTE nog werkende pers in Champagne! Als symbool van een eeuw knowhow die uniek is in de Champagne, wordt elke cuvée rigoureus geperst in de eiken pers van de familie “Darcq Flamain” uit 1888. Dit is de vrucht van een lang proces dat de champagnes van Joseph Desruets hun subtiliteit en zeldzaamheid geeft: een natuurlijke, subtiele oxygenatie die de aroma’s accentueert en ronde, krachtige wijnen oplevert
HISTOIRE DE LA MAISON
Een mooi familiebedrijf! De stamboom gaat terug tot 1888, waar de basis voor de naam Joseph Desruets van het maison is gegeven. Van generatie op generatie verfijnt het Huis zijn voorouderlijke expertise om wijnen te verkrijgen met karakters en smaken die resulteren in een unieke champagne. Vandaag zijn Matthias en Thomas Kim Eun Desruets de zesde generatie die de traditie in ere houdt. Geboren in Seoul en geadopteerd door François Desruets, hebben zij hun opleiding in de kunst van wijnstok en wijn gekregen in het Lycée Viticole de la Champagne, en in de familiekelder. Momenteel wordt door het gezin jaarlijks 2 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten












Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.