Champagne Rally Mijnchampagnemoment

EEN CHAMPAGNE RALLY, WAT IS DAT EIGENLIJK?

In het kort: Een Champagne Rally van Mijnchampagnemoment is een 3 daags volledig verzorgd arrangement voor maximaal 20 auto’s (40 deelnemers).

Om met de deur in huis te vallen: het gaat niet om snelheid. Wij nemen u mee op een avontuurlijke toertocht door de champagnestreek. Tijdens de rally navigeert u in 6 etappes op de kaart een route die door ons is vastgelegd. De uitdaging zit erin om de juiste route te navigeren en te rijden. Deze route brengt u door de mooie dorpen, langs indrukwekkende kerken, door muisstille bossen en zelf dwars door de champagnevelden. Tijdens de route krijgt u vragen en langs de route staan controlepunten, welke u beantwoordt en opschrijft. Wanneer u helemaal de juiste route rijdt én alle vragen goed beantwoord, hebt u de rally gewonnen. Zo simpel is het.

Uiteraard bezoeken we meerdere boeren die je met passie zullen laten kennismaken met hun champagnes. ‘s Avonds tijdens het Bourgondisch diner gaan we deze ook veelvuldig proeven

Dagprogramma Donderdag

Dagprogramma Vrijdag

Dagprogramma Zaterdag

Dagprogramma Zondag

KEY DATA

Wanneer?
De eerste Champagne Rally van 2023 is gepland en zal plaatsvinden van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni. We trappen af met de editie Bronze!

Kosten?
Champagne Rally Bronze    – € 725,- per persoon 

Uiterlijk volledig te voldoen 1 maand voor de rally
Bij inschrijving is een aanbetaling van € 250,- per persoon vereist

Waar?
De rally start in de omgeving van Epernay, het hart van de champagnestreek +/- 4,5 uur rijden vanaf Eindhoven. We eindigen op een onbekende plek +/- 6 uur rijden van Eindhoven (houdt hier dus rekening mee bij het plannen van uw terugreis)

Welke auto?
De Champagne Rally Bronze kunt u rijden in uw eigen auto. Uiteraard is het gebruik van navigatie niet toegestaan (en kan leiden tot uitsluiting). U rijdt door de streek, de dorpen, toegankelijke bospaden en dwars door de velden. Hebt u een elektrische auto? Dan wordt de rally een uitdaging, omdat laadpunten niet aan de route liggen en het laden teveel tijd (en omrijdkilometers) kost.

Wat is inclusief?
Bijna alles: 3 x diner en overnachting, 3 x ontbijt, 3 x lunch (alles inclusief drankjes), 1 cuvée per maisonbezoek, organisatie (routeboeken etc.), wegenkaarten, mooie prijzen en gezelligheid!

Wat is exclusief?
Benzine, verzekering (auto, schade en ongelukken) en eventuele stapavonden

Direct inschrijven?
Onderaan deze pagina zit een inschrijfknop voor de rally van uw keuze. De inschrijving wordt gedaan per team van 2, de bestuurder en navigator. De bestuurder zal de eerste contactpersoon zijn.

Met de afname van het product en een door ons ontvangen aanbetaling, verzekert u zichzelf van inschrijving en ontvangt u een bevestiging. Bij voldoende inschrijvingen (minimaal 10 teams) gaat de rally door!

Wilt u toch liever eerst meer informatie ontvangen of contact met mij hebben, dit kan per mail of telefoon.

joshua@mijnchampagnemoment.nl of 06-53936578

steffi@mijnchampagnemoment.nl of 06-53895362


Santé, Joshua
#nepasboireetconduire

EEN CHAMPAGNE RALLY, HOE KWAM JE DAAROP?

Mijn liefde voor rally rijden is begonnen in 2012. Sarah & James organiseren jaarlijks voor vrienden een old timer rally en met een VW Kever uit 1969 heb ik met mijn zwager Theon een aantal keer mee mogen doen. Na onze winst en de geboorte van mijn dochter was de top bereikt en werd het wat lastiger om de tijd vrij te maken, maar de herinneringen worden nog bijna elke familiebijeenkomst opgehaald.

De combinatie rally en champagne is er een van twee passies! – Joshua Klerks | Mijnchampagnemoment     

Op donderdag 26 september 2019 is een langgekoesterde droom van mij in vervulling gegaan. De start van de eerste champagne rally van mijnchampagnemoment. Het was waanzinnig! Wil je de verhalen van deze editie lezen en de foto’s zien? Kijk dan onder op deze pagina. Helaas hebben we de afgelopen jaren geen rally’s kunnen organiseren, omdat samenzijn een van de kernwaarden zijn van de Rally. Het niet samen kunnen dineren was reden om niets te organiseren. Gelukkig kunnen we nu weer van start.

Ik neem u graag mee op een nieuw avontuur! Mooie routes, door een heuvelachtig landschap met opkomende bloemen, op bezoek bij de families waar ik al jaren kom en laat u graag het moois zien waarop ik verliefd ben geworden. Gezelligheid, saamhorigheid en genieten van champagne staat voorop!


DE LAATSTE CHAMPAGNERALLY – EDITIE HERFST 2019

Op donderdag 26 september 2019 is de laatste champagnerally van start gegaan. Het was waanzinnig!
We verzamelden in Epernay, het hart van de champagnestreek. Na het openingsdiner wilde iedereen na de reis graag vroeg gaan slapen om optimaal voorbereid te zijn op wat te wachten stond. Een van de teams vroeg om ondersteuning bij het plotten, dus ben ik met hen toch nog even het centrum ingegaan. Wat drankjes en dansjes verder iets later dan gepland het bed in. Van plotten was niets gekomen.

Op vrijdag 27 september om 08:01 uur vertrok de eerste auto voor de warm-up lap. Een korte route van een uur naar een eerste familie van mijnchampagnemoment. Het had de week voor de rally veel geregend, waardoor een deel door de bossen onbegaanbaar was. Dat betekende niet dat de deelnemers de route niet alsnog wilde proberen, waardoor we wat vertraging en modderige wielen hebben opgelopen. De rondleiding bij Jean Aubry was in het Nederlands, zodat de kennis van champagne snel was opgekrikt. Na de lunch volgde een langere trip richting het zuiden. Bijzondere vergezichten, makkelijke en moeilijke plot uitdagingen en vele controlepunten later kwamen we aan bij onze uitvalsbasis bij Sarah & James. Een gezamenlijke barbecue met bubbels en verhalen was al wat restte.

Zaterdag 28 september ging onze reis verder. Vandaag stonden 3 mooie routes op het programma met een afsluitende rondleiding bij Philippe Legout. Eerst maar eens op tijd vertrekken, want we startten met een “Plot & Bash” (een route die niet is opgenomen in het routeboek, maar in een gesloten envelop zat). Snel plotten en gaan rijden of plotten tijdens het rijden. Afhankelijk van de ervaringen van de teams van de eerste dag werd de afweging gemaakt en vertrok men naar het eerste controlepunt. Het bosstuk in de tweede route werd weer een uitdaging, waardoor we kennis mochten maken met de gastvrijheid van de Franse boer. “C’est amitié”, zei hij toen we hem wilden betalen voor zijn hulp. De fles champagne die we aanboden, werd wel aangenomen.

De rondleiding door Regine was in het Frans, waardoor het maar goed was dat we het verhaal al een keer hadden gehoord. De dégustation was weer vertrouwd lekker en tijdens het afsluitend diner (bij de pizzabus), hebben we de prijsuitreiking gedaan. Alle deelnemers onvingen de “uitrijdmedaille” en de winnaars van de eerste editie zijn Joost & Alexandra!

Via deze weg wil ik de deelnemers nogmaals hartelijk danken voor hun deelname! Ik vond het fantastisch!


Santé, Joshua
#nepasboireetconduire