31100_Mijn_Champagne_Rally_03
31100_Mijn_Champagne_Rally_05

EEN CHAMPAGNE RALLY, WAT IS DAT EIGENLIJK?

In het kort: Een Champagne Rally van Mijnchampagnemoment is een 3 daags volledig verzorgd arrangement voor maximaal 20 auto’s (40 deelnemers). U navigeert met routeboek en kaart volgens het concept “bolletje-pijltje”

Om met de deur in huis te vallen: het gaat niet om snelheid. Wij nemen u mee op een avontuurlijke toertocht door de champagnestreek. Tijdens de rally navigeert u in 6 etappes op de kaart een route die door ons is vastgelegd. De uitdaging zit erin om de juiste route te navigeren en te rijden. Deze route brengt u door de mooie dorpen, langs indrukwekkende kerken, door muisstille bossen en zelf dwars door de champagnevelden. Tijdens de route krijgt u vragen en langs de route staan controlepunten, welke u beantwoordt en opschrijft. Wanneer u helemaal de juiste route rijdt én alle vragen goed beantwoord, hebt u de rally gewonnen. Zo simpel is het.

Uiteraard bezoeken we meerdere boeren die je met passie zullen laten kennismaken met hun champagnes. ‘s Avonds tijdens het Bourgondisch diner gaan we deze ook veelvuldig proeven!

31100_Mijn_Champagne_Rally_04
31100_Mijn_Champagne_Rally_06

Bekijk hier wat je allemaal gaat doen

Dagprogramma Donderdag

Dagprogramma Vrijdag

Dagprogramma Zaterdag

Dagprogramma Zondag

BELANGRIJKE INFORMATIE

Wanneer?
De eerstvolgende editie van de Champagne Rally is gepland van 6 tot en met 9 juni 2024

Kan je nu niet, maar wil je graag een keer mee? Geef HIER jouw beschikbaarheid door.

Kosten? 
Champagne Rally – Edition Bronze – € 695,- per persoon


Champagne Rally – Oldtimer Edition – € 695,- per persoon*
Champagne Rally – Edition d’Argent- € 745,- per persoon*

Champagne Rally – Edition d’Or- € 995,- per persoon*
* prijzen zijn richtprijzen van eerdere edities. Bij de opening van de inschrijving wordt de prijs vastgesteld

Uiterlijk volledig te voldoen 30 dagen voor de rally (7 mei 2024)

Bij inschrijving is een aanbetaling van € 250,- per persoon vereist

Waar?
De rally start in de omgeving van Epernay, het hart van de champagnestreek +/- 4,5 uur rijden vanaf Eindhoven. We eindigen op een onbekende plek +/- 6 uur rijden van Eindhoven (houdt hier dus rekening mee bij het plannen van uw terugreis)

Welke auto?
De Champagne Rally kunt u rijden in uw eigen auto. Uiteraard is het gebruik van navigatie niet toegestaan (en kan leiden tot uitsluiting). U rijdt door de streek, de dorpen, toegankelijke bospaden en dwars door de velden. Uiteraard geldt dat u voor de oldtimer editie een oldtimer moet inschrijven.

Wat is inclusief?
Wij zorgen voor een complete beleving! Dus alle overnachtingen, maaltijden inclusief drankjes (tijdens de maaltijd), organisatie, wegenkaarten, de MCR-Champagne, mooie prijzen en gezelligheid.

Wat is exclusief?
Jouw eigen benzine, verzekering (reis, auto, schade en ongelukken) en eventuele persoonlijke uitgaven

Direct inschrijven?
Onderaan deze pagina zit een inschrijfknop voor de rally van uw keuze. De inschrijving wordt gedaan per team van 2, de bestuurder en navigator. De bestuurder zal de eerste contactpersoon zijn.

Met de afname van het product en een door ons ontvangen aanbetaling, verzekert u zichzelf van inschrijving en ontvangt u een bevestiging. Bij voldoende inschrijvingen (minimaal 10 teams) gaat de rally door!

Wilt u toch liever eerst meer informatie ontvangen, alleen inschrijven of contact met mij hebben, dit kan per mail of telefoon.

joshua@mijnchampagnemoment.nl of 06-53936578

ingrid@mijnchampagnemoment.nl of 06-10199678


Santé, Joshua
#nepasboireetconduire

EEN CHAMPAGNE RALLY, HOE KWAM JE DAAROP?

Mijn liefde voor rally rijden is begonnen in 2012. Sarah & James organiseren jaarlijks voor vrienden een oldtimer rally en met een VW Kever uit 1969 heb ik met mijn zwager Theon een aantal keer mee mogen doen. Na onze winst en de geboorte van mijn dochter was de top bereikt en werd het wat lastiger om de tijd vrij te maken, maar de herinneringen worden nog bijna elke familiebijeenkomst opgehaald.

De combinatie rally en champagne is er een van twee passies! – Joshua Klerks | Mijnchampagnemoment     

Op donderdag 26 september 2019 is een langgekoesterde droom van mij in vervulling gegaan. De start van de eerste champagne rally van mijnchampagnemoment. Het was waanzinnig! Wil je de verhalen van deze editie lezen en de foto’s zien? Kijk dan onder op deze pagina. Helaas hebben we de afgelopen jaren geen rally’s kunnen organiseren, omdat samenzijn een van de kernwaarden zijn van de Rally. Het niet samen kunnen dineren was reden om niets te organiseren. Gelukkig kunnen we nu weer van start.

Ik neem u graag mee op een nieuw avontuur! Mooie routes, door een heuvelachtig landschap met opkomende bloemen, op bezoek bij de families waar ik al jaren kom en laat u graag het moois zien waarop ik verliefd ben geworden. Gezelligheid, saamhorigheid en genieten van champagne staat voorop!


Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Q Wat wordt er precies van mij verwacht / Wat kan ik precies verwachten?
Voorafgaand ontvang je van ons alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden. Tijdens de rally verdeel je de taken in de auto. De een rijdt en de ander navigeert. Samen heb je misschien de route al “vertaald” van het routeboek naar de wegenkaart. De navigator heeft beiden op een a2 plank op schoot, zodat zij/hij direct kan kijken waar je naar toe moet. Je navigeert en rijdt de juist route, waarbij je vragen beantwoordt en visuele controles opschrijft. Aan het einde van een etappe zie je ons weer, lever je de antwoorden in en noteren wij de km stand. Wij berekenen de scores en de deelnemer met de minste strafpunten, wint de rally. Tijdens de uren dat je niet rijdt, navigeert of slaapt, is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Persoonlijk en zakelijk netwerken in een bruisende omgeving. We houden het event bewust wat kleiner, zodat je de kans krijgt om iedereen te leren kennen. Help elkaar onderweg als dat nodig is. Met iedereen de rally uitrijden en vooral genieten!

Q Wat is een champagnerally precies?
Bourgondische gezelligheid. Uiteraard is er een competitie element en gaat het er uiteindelijk om dat je de juiste route rijdt, maar het gaat er vooral om dat je gaat genieten, nieuwe mensen leert kennen en de champagnestreek ontdekt.

Q Hoe lang duurt een champagnerally?
De rally zelf duurt 6 etappes verdeeld over 2 dagen (vrijdag en zaterdag). De avond ervoor (donderdag) ben je welkom bij het openingsdiner om de andere deelnemers alvast te leren kennen en de ochtend erna (zondag) genieten we bij het ontbijt nog even na. Je hoeft dus maar 1 dag vrij te nemen.

Q Hoe ziet zo’n route er dan uit?
Klik hier voor een voorbeeldroute uit een eerdere editie. Tijdens de rally stellen wij de Michelin routekaarten Frankrijk ter beschikking.

Q Wat zijn de regels tijdens de champagnerally?
Klik hier voor het reglement.

Q Waar slapen we tijdens de rally?
Dat is verschillend, maar wij durven wel te stellen dat het allemaal bijzondere locaties zijn. Voorbeelden van overnachtingen zijn bijvoorbeeld bij een van onze boeren, in een oud klooster en we maken ook gebruik van hotels.

Q Waar eten we tijdens de rally?
We gaan je helemaal onderdompelen in de Franse sferen. We eten dus uitsluitend bij Franse restaurants (waar je bij de lunch dus al een glaasje wijn drinkt) en proberen vaak ook 1 lunch en 1 diner bij verschillende boeren te regelen. De lunch dan op het veld tussen de druiven, het diner bij de familie thuis.

Q Moet ik zelf nog iets regelen?
Nee, na inschrijving regelen wij alles, zodat je alleen jouw persoonlijkheid en auto hoeft mee te nemen. (Verzekeren van jouw auto, het tanken onderweg en persoonlijke uitgaven, blijven uiteraard wel voor eigen rekening). Je krijgt van ons de organisatie, het routeboek, de kaarten, het eten en de overnachtingen.


ZAKELIJK

Q Is de rally ook geschikt als zakelijk event om bijvoorbeeld een goede klant mee te nemen?
Jazeker! Tijdens de rally bouw je een band voor het leven op. Geef het wel even aan bij inschrijving, zodat we weten hoe jullie verhouding is. Dan kan je ook direct doorgeven of je (tegen een kleine meerpijs) aparte eenpersoons kamers wilt.


INSCHRIJVING

Q Hoe schrijf ik mezelf in voor de Rally?
De rally is als een product te bestellen in onze webshop. Op deze pagina zit een knop, waarbij je direct bij de opengestelde rally uitkomt. Als je een auto wilt inschrijven, bestel dan 2 x het artikel.

Q Kan ik mezelf ook alleen inschrijven?
Ja, dat is zeker mogelijk en dan zoeken wij een fijne rally partner voor je. Geef dan even aan of je wilt rijden of navigeren, je een auto hebt en of je ook aparte kamers wilt (dit laatste tegen een kleine meerprijs).

Q Kan ik me ook weer uitschrijven?
Allereerst zouden we dat natuurlijk enorm jammer vinden. Dat gezegd hebbende is uitschrijven mogelijk. Wettelijk heb je twee weken bedenktijd, waarbij je sowieso je aanbetaling teruggestort krijgt. Wij denken echter graag met je mee, dus je kan je tot 30 dagen voor de rally kosteloos uitschrijven. Hierna zal de aanbetaling niet meer gerestitueerd worden.


BETALING

Q Hoe betaal ik de rally?
Bij het afrekenen van het product, kies je de betaaloptie “BETALING CHAMPAGNE RALLY” en accepteer je onze algemene voorwaarden. Na inschrijving ontvang je onze bankgegevens. Pas na de aanbetaling van 250,- per persoon, is jouw plek verzekerd. Het restant dien je uiterlijk een maand voor de rally te voldoen.

Q Heb ik verder nog kosten tijdens de rally?
Bijna alles wordt door ons verzorgd. Alleen jouw eigen benzinekosten, verzekering en persoonlijke uitgaven komen hier nog bij. Tijdens het eten, zijn de drankjes inclusief. Wil je op stap? Dan is dit een persoonlijke uitgave.

DE CHAMPAGNERALLY – EDITIE HERFST 2019

Op donderdag 26 september 2019 is de champagnerally van start gegaan. Het was waanzinnig!
We verzamelden in Epernay, het hart van de champagnestreek. Na het openingsdiner wilde iedereen na de reis graag vroeg gaan slapen om optimaal voorbereid te zijn op wat te wachten stond. Een van de teams vroeg om ondersteuning bij het plotten, dus ben ik met hen toch nog even het centrum ingegaan. Wat drankjes en dansjes verder iets later dan gepland het bed in. Van plotten was niets gekomen.

Op vrijdag 27 september om 08:01 uur vertrok de eerste auto voor de warm-up lap. Een korte route van een uur naar een eerste familie van mijnchampagnemoment. Het had de week voor de rally veel geregend, waardoor een deel door de bossen onbegaanbaar was. Dat betekende niet dat de deelnemers de route niet alsnog wilde proberen, waardoor we wat vertraging en modderige wielen hebben opgelopen. De rondleiding bij Jean Aubry was in het Nederlands, zodat de kennis van champagne snel was opgekrikt. Na de lunch volgde een langere trip richting het zuiden. Bijzondere vergezichten, makkelijke en moeilijke plot uitdagingen en vele controlepunten later kwamen we aan bij onze uitvalsbasis bij Sarah & James. Een gezamenlijke barbecue met bubbels en verhalen was al wat restte.

Zaterdag 28 september ging onze reis verder. Vandaag stonden 3 mooie routes op het programma met een afsluitende rondleiding bij Philippe Legout. Eerst maar eens op tijd vertrekken, want we startten met een “Plot & Bash” (een route die niet is opgenomen in het routeboek, maar in een gesloten envelop zat). Snel plotten en gaan rijden of plotten tijdens het rijden. Afhankelijk van de ervaringen van de teams van de eerste dag werd de afweging gemaakt en vertrok men naar het eerste controlepunt. Het bos stuk in de tweede route werd weer een uitdaging, waardoor we kennis mochten maken met de gastvrijheid van de Franse boer. “C’est amitié”, zei hij toen we hem wilden betalen voor zijn hulp. De fles champagne die we aanboden, werd wel aangenomen.

De rondleiding door Régine was in het Frans, waardoor het maar goed was dat we het verhaal al een keer hadden gehoord. De dégustation was weer vertrouwd lekker en tijdens het afsluitend diner, hebben we de prijsuitreiking gedaan. Alle deelnemers ontvingen de “uitrijdmedaille” en de winnaars van deze editie zijn Joost & Alexandra!

Via deze weg wil ik de deelnemers nogmaals hartelijk danken voor hun deelname! Het was fantastisch!


Santé, Joshua
#nepasboireetconduire