Beschrijving
JOSHUA’S FAVOURITES – 6 GROWERS – 6 BOUTEILLES
CUVÉE PRESTIGE – BOUTEILLE – JEAN AUBRY & FILS
De Cuvée Prestige en bouteille van Jean Aubry et fils is het paradepaardje van het huis. Met een samenstelling van verschillende oogsten en twee druivensoorten en een meerderheid van Pinot Noir die volheid en krachtige aroma’s verenigen, is de Cuvée Prestige een volle wijn met een prachtige bubbel.
BLANC-DE-BLANCS – BOUTEILLE (BIO) – JOREZ-LE BRUN
De Bio Blanc-de-Blancs van maison Jorez-le Brun is een erkenning van het oog van voor de natuur van de familie. Deze cuvée bestaat uit 100% Chardonnay. Een uitstekende assemblage van verschillende jaren. De neus onthult een prachtig huwelijk van mentholachtige, chlorofyl, zwarte bessenblad vegetale geuren met fruitige tonen: peer, abrikoos. Al deze jeugdige expressie wordt teder uitgedrukt in een romige sluier. De mond zit volledig in hetzelfde register. De frisheid is verleidelijk. Zonder scherpte en op een kristallijne manier opent deze blanc de blancs met delicatesse terwijl hij zijn tonische afdronk uitdrukt op citrusvruchten en mineraliteit. Verkrijgbaar en bouteille.
CUVÉE LOUIS DESPREZ – BOUTEILLE – PHILIPPE LEGOUT
De Cuvée Louis Desprez en bouteille van Philippe Legout is mijn absolute favoriet van het maison! Deze brut Champagne die langzaam en langer rijpt in de kelders, bied je een strogele kleur die aangenaam is voor het oog en vooral erg gewaardeerd wordt door kenners om zijn finesse en schittering. De Louis Desprez van Philippe Legout heeft ook mogen schitteren op mijn eigen huwelijk!
BLANC-DE-NOIRS – BOUTEILLE – JEAN LAURENT
De cuvée Blanc-de-Noirs en Bouteille van Jean Laurent is een volle kennismaking met de kennis en kunde van de familie. Een samensmelting van 5 gerijpte oogstjaren zorgen voor een prachtig aroma en viscositeit. De neus is krachtig en expressief met geel fruit en pruimen. Een tijdloze champagne. Wil je kennismaken met de echte smaak van Pinot Noir? Kies dan de blanc-de-noirs van Jean Laurent!
CUVÉE COEUR DE PINOTS – BOUTEILLE – JOSEPH DESRUETS
De Cuvée Coeur de Pinots van Joseph Desruets is een Champagne waar ik enorm van geniet. 100% blauwe druiven zorgen ervoor dat de zuren bijna niet aanwezig zijn en de volheid van de cuvée volledig tot zijn recht komt. De eerste botteling vond plaats in 2015 en de wijn bleef nog 4 jaar in de kelder voordat hij werd aangeboden aan de grootste kenners. De zuiverste uitdrukking van mineraliteit gesublimeerd door de complexiteit en volheid verleend door de tijd vertegenwoordigen de geest van het Huis Desruets, een combinatie van moderniteit en traditie. Op deze manier biedt de wijn een unieke emotie die evolueert en zich ontvouwt door aroma’s die voortdurend vernieuwd worden tijdens het proeven. De kleur is prachtig amberroze “patrijzenoog”. In het glas een elegante gisting, regelmatig maar ook met een zeldzame finesse. De eerste neus is krachtig en ongewoon, met hints van steenfruit. Royaal, met discrete hints van kiezelsteen. Rijk en fruitig in de mond, met tonen van peer, perzik en aalbes, acaciahoning en lindebloesem. De afdronk is mineraal, lang en aanhoudend
CUVEE 1205 – MILLÈSIME 2012 – PRIEURÉ DE VIVERIE
De Cuvée 1205 van Prieuré de Viverie heeft de dominantie van Pinot Noir die deze cuvée een volle rijke smaak geeft. Het vleugje op eikenvat gerijpte Chardonnay zorgt voor subtiliteit. Een ambergele kleur met zilveren reflecties, fijne belletjes en delicate cordon, met een elegante neus van wit fruit, brioche. Een champagne met een open en levendig mondgevoel en een mooi evenwicht.
TERROIR DE CUVÉE
Klei-Kalksteen en zand. De wijngaarden liggen midden in Hautvilliers. Het krijt slaat de zonnewarmte op en straalt deze uit, maximaliseert de afwatering van overtollig water en houdt de luchtvochtigheid in de zomer vast. Het slaat de mineralen op die de druiven hun hoge estergehalte geven
VIGNES
4.500 wijnstokken per hectare, gesnoeid volgens “Chablis” en “Guyot” methodes
PRESSOIR
De OUDSTE nog werkende pers in Champagne! Als symbool van een eeuw knowhow die uniek is in de Champagne, wordt elke cuvée rigoureus geperst in de eiken pers van de familie “Darcq Flamain” uit 1888. Dit is de vrucht van een lang proces dat de champagnes van Joseph Desruets hun subtiliteit en zeldzaamheid geeft: een natuurlijke, subtiele oxygenatie die de aroma’s accentueert en ronde, krachtige wijnen oplevert
HISTOIRE DE LA MAISON
Een mooi familiebedrijf! De stamboom gaat terug tot 1888, waar de basis voor de naam Joseph Desruets van het maison is gegeven. Van generatie op generatie verfijnt het Huis zijn voorouderlijke expertise om wijnen te verkrijgen met karakters en smaken die resulteren in een unieke champagne. Vandaag zijn Matthias en Thomas Kim Eun Desruets de zesde generatie die de traditie in ere houdt. Geboren in Seoul en geadopteerd door François Desruets, hebben zij hun opleiding in de kunst van wijnstok en wijn gekregen in het Lycée Viticole de la Champagne, en in de familiekelder. Momenteel wordt door het gezin jaarlijks 2 hectare grond bewerkt met alle drie de druivensoorten













Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.