Beschrijving
EEN DUO – 2 BOUTEILLES – HERVÉ DUBOIS
Een duo grand cru champagnes en bouteilles van Hervé Dubois om je vingers bij af te likken
BRUT RÉSERVE – BOUTEILLE – HERVÉ DUBOIS
De cuvée Brut Réserve en bouteille van Hervé Dubois is dé signatuur cuvée van de familie. 100% chardonnay, dus blanc-de-blancs, als eerbetoon aan de gronden rondom Avize. De blend is van Chardonnay druiven uit Avize, Oger en Cramant. Het combineert delicatesse, frisheid en intensiteit. De aroma’s van de druif worden onthult met een delicate mineraliteit, frisse citrustonen en florale noten.
BRUT ROSÉ – BOUTEILLE – HERVÉ DUBOIS
De cuvée Brut Rosé en bouteille van Hervé Dubois is een ongelofelijke samenstelling van smaken. 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir combineren finesse, kracht en fruitigheid. Alle druiven zijn geoogst in Verzenay. Je wordt al verrast als je de cuvée inschenkt, want de kleur is diep, diep roze. Het boeket wordt gedomineerd door rode bessen en citrus. De frisheid en perfecte balans zorgen voor een unieke beleving. Deze explosie van rode bes aroma’s met karakteristieke frisheid en mineraliteit mag je jezelf zeker gunnen. Santé
TERROIR DE CUVÉE
Het terroir, klei-kalksteen, van Avize is een van de beste gronden in champagne. De wijngaard dankt zijn rijkdom aan zijn versnippering, waarbij elk dorp een Cru vormt, het product van een specifiek terroir en klimaat. Afhankelijk van de kwaliteit van de druiven worden dorpen met een classificatie tussen 90% en 99% Premier Cru genoemd en de 17 dorpen met een classificatie van 100% Grand Cru. Ten zuiden van Épernay ligt de Côte des Blancs, waar 6 dorpen zijn geclassificeerd als Grand Cru, waaronder Avize. Hier wordt alleen Chardonnay geproduceerd, vandaar de term “Blanc de Blancs”.
VIGNES
Jaarlijks wordt 6,3 hectare grond bewerkt (het meest chardonnay) en produceren ze mooie champagnes, van jong tot langgerijpt.
PRESSOIR
Moderne pneumatische pers die 8.000 kilo tegelijk kan persen.
HISTOIRE DE LA MAISON
De geschiedenis van het Maison Hervé Dubois is nauw verbonden met Avize. Chardonnay begon zijn stempel te drukken op dit dorp vanaf het moment dat er Champagne werd gemaakt, vooral vanwege zijn vermogen om mousse te produceren. De hele Côte volgde toen men besefte dat dit terroir gemaakt was voor deze druivensoort, zo fijn en elegant waren de wijnen die eruit voortkwamen. Champagne d’Avize van de kalkbodems bereikt perfectie, finesse en een uitzonderlijke mineraliteit.
Hervé, de jongste zoon van Jean en Monique, begon op 21-jarige leeftijd aan het avontuur en bracht in 1981 zijn eigen merk op de markt. Hij exploiteert nu een oppervlakte van 6,3 hectare wijnstokken. Hij werkt graag met wijn en ontwikkelt een assortiment champagne met dezelfde gedragslijn, mineraliteit en grote frisheid. Hervé en zijn broer Gérard werkten nauw samen om de door Paul gecreëerde boerderij tot leven te brengen. Gérard brengt ook zijn merk op de markt en gaat in 2008 met pensioen. En dat gaat verder met de komst van Nina, de oudste dochter van Hervé, in 2012. Na een aantal jaren in marketing en reclame heeft Nina nu de leiding over het landgoed naast haar vader.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.