Beoordeel ons op google
Direct contact +31653936578

Masterclass Champagne Petit

Masterclass Champagne Petit

Vanaf  44,95

MASTERCLASS CHAMPAGNE PETIT – 3 BOUTEILLES – MIJNCHAMPAGNEMOMENT

⭐ Beleving 100%

⌚ Geniet ongeveer 2 uur
🍾 van 3 verschillende champagnes
📍 op een locatie van jouw keuze
👬 met minimaal 6 personen

MOMENT DU DÉGUSTATION

Masterclasses zijn in overleg het hele jaar te bespreken. Perfect om kennis te maken met champagne en iets leuks te leren. Wij bespreken graag jouw wensen, want de ene keer ben ik 2 uur aan het woord en de andere keer sta ik bij gasten die met elkaar nog veel moeten bijpraten en houd ik het bij korte informatie. Hierdoor ook zeker inzetbaar als zakelijk evenement.

Beschrijving

MASTERCLASS CHAMPAGNE PETIT – MIJNCHAMPAGNEMOMENT

Tijdens de masterclass champagne (petit) krijg je een spoedcursus over champagne. Onder begeleiding van onze Champagne Enthousiasmeur wordt je wegwijs gemaakt in de wereld van deze sprankelende drank. We hebben het over de geschiedenis van champagne én dat van de familie. De regelgeving en hoe je het best een glas champagne kan drinken. Uiteraard nemen we verse cuvées mee op de juiste temperatuur en de juiste glazen.

TERROIR CHAMPAGNE

Het terroir is een van de belangrijkste graadmeters van Champagne. Een gecombineerd Land en zee klimaat meet heel veel klei en kalksteen zorgen ervoor dat de wijnstok hard moet werken om zichzelf te voeden. Uitermate geschikt voor en resulterend in goede kwaliteit van de druiven.

VIGNES

Onze champagnes komen uit de hele champagnestreek. Onze enige “beperking” is dat we geen bekende namen importeren, maar bewust kiezen voor de kleine boer die met passie zijn product maakt.

PRESSOIR

Onze boeren maken gebruik van verschillende persen. Zowel “oude” houten persen als pneumatische. Elk met zijn eigen voor- en nadelen.

HISTOIRE DE LA MAISON

Mijnchampagnemoment is een initiatief van Joshua Klerks

De liefde voor Champagne gaat terug naar 2010. Op 18 januari heb ik mijn vrouw ten huwelijk gevraagd en een dag later zei ze haar eigen champagne te willen uitzoeken. Dat leek mij een beetje overdreven, maar ik ging toch mee naar een voor mij volstrekt onbekende wereld. Tijdens het eerste weekend en proeverij van verschillende heerlijke cuvées bij een kleine champagneboer in een geïmproviseerde oude keuken werd het al snel duidelijk. Champagne is aan mij besteed! De ontdekkingstocht in de champagnestreek ging verder en steeds kon er wel een reden bedacht worden om weer te gaan. De Champagne die elke keer meegenomen werd naar Nederland, ging vaak sneller op dan geanticipeerd.

Hoewel de “bekendere” champagnehuizen ook bezocht zijn, is dit absoluut niet te vergelijken met de “kleine onbekenden”. De passie en het enthousiasme dat bij deze champagneboeren leeft, wordt elke keer opnieuw ervaren. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en allemaal planten, oogsten en persen ze zelf de druiven en houden ze zich ook nog bezig met verkoop. Meerdere malen stond de champagneboer zijn verhaal te vertellen met de lieslaarzen nog aan en elke keer was de dégustation iets langer dan aanvankelijk gedacht.

Ik ben verliefd geworden! Op de Champagne, de verhalen, maar vooral op de vriendelijke ontvangsten bij de mensen thuis.

Al snel had ik het plan opgevat de beleving naar Nederland te halen. Graag laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van de Champagne, maar daarnaast probeer ik het enthousiasme dat de champagneboeren zo typeert, over te brengen. Het verhaal achter de Champagne is waar het mede om gaat. Champagne is geen zaak van “bekende” naam. Het gaat om smaak, verhaal en bovenal: Beleving!

Extra informatie

maison

, , , , , , , ,

productverdeling

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Masterclass Champagne Petit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Kees KamsteegKees Kamsteeg
15:54 18 Jan 22
Mooie champagnes van verrassende champagnehuizen welke tot dusverre alleen bekend zijn bij "de kenners". En dat tegen prijzen die je doen glimlachen.
Michel WinkelsMichel Winkels
18:23 24 Aug 20
Wat een heerlijke Champagne, de Blanc-de-Blancs van Jorez-Le Brun. Met oud en nieuw dronk ik wel eens Champagne, maar dit was een heel nieuwe ervaring. Dankjewel!Een tip; Wil je meer weten over Champagne? Vraag het dan gewoon! Als de eigenaar (Joshua) begint te vertellen over Champagne dan zie je hem letterlijk opleven.Ik weet al waar ik mijn volgende fles ga halen. Dankjewel Joshua!
Roel CollignonRoel Collignon
20:06 10 Apr 20
Prachtige champagne met een gepassioneerde eigenaar die echt geeft om kwaliteit en beleving. Mijn champagnemoment wat uitzonderlijk goed.
Sander MolenaarSander Molenaar
20:07 06 Mar 20
Laatst een champagne tasting van mijnchampagnemoment.nl mogen beleven @BistroLeGoût. Joshua brengt op een enthousiaste manier zijn passie voor champagne van de ‘kleinere huizen’ over op de deelnemers. Heerlijke onbekende bubbels, leuke feitjes en uitleg over de champagnes en een fijne setting maakten dit een topper van een avond! Zeker voor herhaling vatbaar met een nieuw setje onbekende heerlijkheden!
Gerben van der DoelenGerben van der Doelen
06:23 18 Dec 19
Op de overzichtelijke website een mooie fles champagne besteld als cadeau. De bestelling werd snel geleverd samen met een begeleidend schrijven over het huis en de champagne zelf. Top! Mooi compleet cadeau op deze wijze.
js_loader
Connect
Volgen op LinkedIn
Bedrijfsgegevens
Noord Brabantlaan 303
5657 GB EINDHOVEN
Joshua@mijnchampagnemoment.nl
+31-6-53936578
KVK 6904.5488
BTW NL001.763.272.B.19
DOUANE NL516.493.637.9
BANK NL 33 KNAB 0256 4454 86
preloader

Champagnekist